A világ 17 leghíresebb fotó között megtalálhatunk háborsús képet, természetfotót, portrét, sport témájú képet, politikai indíttatású fotót, szinte az élet minden területéről van a gyűjteményben. Az első hármat mutatjuk itt - a sorrend természetesen szubjektív, mindenki saját maga alakíthatja - a többit, pedig Facebook oldalunkon lehet megtekinteni.

3. Charles C. Ebbets 1932-ben készült fotója, amely Ebéd a felhőkarcoló tetején címet kapta. A világ egyik leghíresebb képe, amely a General Electric Building építése közben készült és azt örökíti meg, amikor a munkások ebédszünetet tartottak. A 69. emeleten...

2. Kevin Carte 1994-ben készült képe, az Éhező gyermek és keselyű

A kép az afrikai éhezést mutatja be teljes valójában. A szudáni kislány az éhhalállal küzd ádáz harcot, a háttérben a keselyű türelmesen vár áldozatára. A fotó természetesen bejárta a világot, mindenkit a kisgyermek sorsa érdekelt. A kiadó közleményben tudatta, hogy a kislány eljutott végül a menekülttáborig, ám onnantól már nem tudják, hogy mi történt vele. Az emberek joggal háborodnak fel, hogy vajon a fotós felelőssége hol jelentkezik. Nem kellett-e volna kézbe kapnia a gyermeket és valahogy ételhez, italoz juttatnia, illetve, hogy mi szükség is van valójában egy ilyen képre. A kérdésről órákon át lehetne vitatkozni. Kevin Carter mindenesetre Pulitzer-díjat kapott a fotóért, viszont három hónappal később öngyilkos lett.

3. Steve McCurry 1984-ben készített képe, az Afgán lány

Sharbat Gula kb. 12 éves volt, amikor ez a fotó készült. A szovjet bombázás során elveszítette a szüleit, és testvérével illetve nagymamájával gyalog kelt át a hegyeken, hogy eljusson a menekülttáborba. Gula sikerrel járt, mára három gyermek édesanyja.

(Forrás:fotoapparat.hu, lenyeg.blog.hu/Forrás:nationalgeographic, twitter, lenyeg.blog.hu)