A könyveket elsősorban DSLR fényképezőgéppel rendelkező olvasóknak ajánljuk, de a „point and click” gépek tulajdonosai, és akár a mobiltelefonnal fotózók is találhatnak hasznos tippeket közöttük. A gyűjtemény rendkívül széles témakört ölel fel, kezdve a gyakorlati és elméleti tanácsoktól, a megfelelő szellemi felkészülés fogásain keresztül egészen az üzleti és jogi tippekig.

National Geographic: Ultimate Field Guide to Photography - Ez az alig 23 oldalas kézikönyv elsősorban a kezdő fotósoknak jelenthet komoly segítséget. Részletesen ismerteti a fotózás alapjait, mint például a kamera beállításnak mikéntjét, a különböző lencsék felhasználási lehetőségeit, vagy perspektíva fogalmát. Mindent részletesen leír, ábrákkal segítve a megértést.

Robert Rodriguez Jr: Insights from Beyond the Lens - Ez az e-könyv a természetfotózás rejtelmeibe avatja be az olvasót. Számos hasznos tanácsot olvashatunk benne, a felszerelés megválasztásáról vagy a különböző természeti jelenségek (például a köd, a naplemente, vagy akár a jég) fotózásának módjáról. Mindezek mellet leírást kapunk még a mentális felkészülésről, valamint a szerző be is mutatja néhány képét, és hogy hogyan is fotózta ezeket.

David duChemin: Craft and Vision III - Ez a két könyv több hivatásos fotográfus gyakorlati tanácsait tartalmazza. Mind kezdő mind tapasztalt fotósok találhatnak bennük érdekes cikkeket, amiket képes példákkal is illusztrálnak a szerzők.

Dennis P. Curtin: The Textbook Of Digital Photography - Ez az e-book gyakorlatilag a digitális fotózás tankönyve. Kitér ennek a művészeti ágnak a történetére, és az elméleti és gyakorlati tudnivalókra egyaránt. Megfogalmazása szakszerű és magyarázó, és a számos grafikon és ábra is az olvasó megértését segíti. Kezdő fotósoknak melegen ajánlott olvasmány.

További e-book ajánlat:

Ian Plant: 20 Indispensable Photo Tips
Eric Kim: 31 Days to Overcome Your Fear of Shooting Street Photography
Scott Bourne: A Photographer’s E-Guide to Making Sharp Photographs
Paul Jeurissen: Bicycle Touring Photography
Thomas Leuthard: Collecting Souls
Bucket List Destination
Scott Bourne: Essays on Inspiration, Vision and Creativity in Photography
Thomas Leuthard: Explore Flickr
Thomas Leuthard: Going Candid
Darwin Wiggett: Good Photos in Bad Light
Evan Sharboneau: Introduction to External Flash
Victoria Brampton: Lightroom 5 Quick Start Guide

Forrás: fotoapparat.hu; lifehacker.com; fotó: pixabay.com