Sokan úgy vélik, hogy minden idők legjobban fogyó könyvsorozatának titka abban rejlik, hogy Scott ösztönösen képes a bonyolult dolgokat egyszerűvé, a módszereket pedig, amelyekről azt gondoltad, hogy ez nekem magas, könnyen elsajátíthatóvá tenni.

Scott úgy ír, úgy mondja el az általa fontosnak vélt dolgokat, tanácsokat, mintha egy barátjának mesélné. Olyan, mintha nekünk mondaná négyszemközt, hogy melyik gombot nyomjuk meg és milyen beállításokat válasszunk ahhoz, hogy olyan fotókat készítsünk, amilyenekre vágytunk amelyekről tudtuk, hogy bennünk vannak, csak éppen nem tudtuk a titkukat.

A sorozat köteteit a világ minden táján egyformán imádják a fotósok, mert nem zavaros szakkifejezésekkel és részletesen ismertetett fogalmakkal túlzsúfolt elméleti kiadvány. Ez a könyv csak azt mondja, amit tudnunk kell. Minden fejezet minden oldalán egyetlen gondolatot, egyetlen módszert, egyetlen csináld meg most ötletet találunk.

Különleges meglepetésként Scott egy vadonatúj fejezettel kedveskedik azoknak, akik mobiltelefonjuk kamerájáról váltanak első tükörreflexes fényképezőgépükre. A több mint 200 népszerű szakmai trükköt tartalmazó könyvet Scott úgy alakította ki, hogy egyből úgy fotózhassunk, mint a profik.

(Forrás:fotoapparat.hu, fotostop.hu/Fotó:scottkelby.com, argep.hu)