A Nikon új kisgépe csak méretre kicsi, a belbecs igen csak gazdag. Víz- és ütésálló, 10 méter mélységig lehet vele merülni, ellenáll még a -10 fokos hidegnek is, sőt két méter magasból leejtve sem kell félteni.

A készülékkel ráadásul könnyedén lehet okoseszközre küldeni a képeket, ehhez segítség a SnapBridge alkalmazás. A 13,2 megapixeles kamerával készült képeket így simán lehet tárolni és egy mozdulattal meg is lehet osztani a közösségi média különböző platformjain. A Nikon Coolpix ezen kívül alacsony energiafelhasználású Bluetooth egységgel van felszerelve, így lehet folyamatos kapcsolatban az okostelefonnal, vagy a számítógéppel. Természetesen videók rögzítésére is van mód, ez sem bonyolult, egyetlen gombnyomással rögzíthetünkHD-videofelvételt (1080p), sőt akár sztereó hanggal. A készüléket a gyártó elektronikus rázkódáscsökkentéssel látta el, ez is megkönnyíti és profibbá teszi a videók rögzítését. A gépet még akár a gyermekünk is használhatja, ugyanis van gyerekmenü is, tehát ennek a készüléknek a használata kortalan.

Amennyiben a beállításokkal nem szeretnénk bívelődni, úgy használhatjuk az automata módot is, ezáltal a készülék minden munkát levesz a vállunkról és elvégzi a szükséges beállításokat, optimalizál mindent. A képeket megnézhetjük a 6,7 cm-es TFT LCD-monitor segítségével még gyenge fényben vagy közvetlen napfény esetén is.

(Forrás:fotoapparat.hu, fotopiac.hu / Fotó:slashgear.com)