Nagyot újított tavaly decemberben a neves amerikai sportmagazin, a Sports Illustrated. A magazin történetében előszőr okostelefonnal - egy Moto Z-vel - készített címlapot.

Most egy iPhone 7 Plussal készült fotókkal illusztrálták a Condé Nast kiadó Traveler és Bon Appétit magazinjának májusi számát. A Traveler szerkesztői megkérték a lap fotósait, hogy ezúttal iPhone 7 Plust, és annak is a portré (Portrait) módját használják a borítóképhez. A portré mód mesterséges mélységélességet használ, illetve elmossa a hátteret ahhoz, hogy utánozza a DSLR kamerákat.

© Apple Insider

A Bon Appétit korábban már alkalmazta az okostelefonnal való fotózást, a kultúrának szentelt számának összes képe így készült. A mostani címlap helyszínéül a cég kreatív igazgatója egy mexikói piacot választotta. Eszközként azért gondolt az iPhone-ra, hogy megmutassa, miként változtatja meg a fotózás mikéntjét az okostelefon, illetve mert úgy gondolja, hogy egy ilyen készülékkel intimebb, az olvasókhoz közelebb álló pillanatokat lehet megörökíteni.

Forrás: fotoapparat.hu; hvg.hu;