Aki konyít valamennyit a fotózáshoz és nem riad meg a feladattól, bátran próbálja ki magát ezen a területen, hiszen a feladat közel sem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. A lényeg, hogy álljon rendelkezésünkre a megfelelő felszerelés és legyünk tisztában a fotózás, világítás alapjaival. És ha végeredmény mégsem megfelelő minőségű, még mindig van lehetőségünk egy profi céget felkérni a feladatra.

A legtöbb terméktípus esetén kitűnő eredményeket ha a „The Window Light Technique” (ablak megvilágítási technika) alkalmazzuk. Ennek megtervezése és kivitelezése viszonylag egyszerű, és költségvetési szempontból se drága.

Mire lesz szükségünk?

1. Fényképezőgép - ami remélhetőleg már rendelkezésünkre áll és nem igényel beruházást.

2. Állvány

Kézben megtartani a fényképezőgépet huzamosabb ideig nem túl kényelmes, ráadásul a végeredmény emiatt még el is mosódhat. A megoldást egy állvány fogja jelenteni. Nem csak termékfotózásnál, de például természetfotózásnál is jól jön, tehát megtérül a beruházás, ki tudjuk használni.

3. Fehér háttér

Egy fehér papírt egy kicsit meghajtva létrehozhatjuk az úgynevezett "sweep"-et. Ezt belehelyezhetjük egy ugyancsak megvásárolható felületbe is, ami megkönnyíti a sweep rögzítését.

4. Fehér fényvisszaverő kártya

Szükségünk van egy felületre, ami visszaveri, és ezzel a termékre irányítja a fényt. A kártya készülhet polisztirolhabból. Ez nagyjából olyan magas, mint termékünk, és körülbelül 3-szor szélesebb kell, hogy legyen. Jellemzően ez egy levélméret lesz. Hajtsuk félbe, mint a fenti példában, hogy megálljon saját magától.

5. Asztal

Egy normál összecsukható asztal tökéletesen megfelel a célra.

6. Rögzítő szalag, csipesz

Ezzel stabilizáljuk a fehér hátteret. Ez lehet ragasztó szalag vagy csipesz.

7.  Fotózásra alkalmas, lehetőleg ablakos helyiség

Egy szoba, nagy ablakokkal a fal mellett, tökéletes választás. Minél nagyobb az ablak, annál több lesz a beáramló fény is.

Folytatjuk.

Forrás: fotoapparat.hu; webshopexperts.hu; képek: google.hu