Tény, hogy az Approach 15 nem egy behemót táska, tehát nem azoknak való, akik 2-3 napos hegyi túrát terveznek. Inkább azok számára lesz kényelmes, akik egy laza hegymászásra indulnak (és itt most ne a K-2-re gondoljunk, hanem inkább a magyar hegyeinkre), ahová szeretnék magukkal vinni DSLR-jüket vagy MILC vázukat is, objektívjeikkel együtt.

A méretesebb hátizsákokkal szemben a ThinkTank Photo Urban Approach 15 csupán 1,5 kg-ot nyom üresen.

A táska kívül gyöngyvászon borítású. Elején, középtájt egy 15×10 cm-es cipzáras zseb található, ahová iratainkat, vagy telefonunkat csúsztathatjuk. Két oldalt egy-egy gumírozott zseb fogadja az italospalackot, vagy akár az állványt.

A keskeny, kis méretű fotós hátizsák felső részén két cipzáras részt találunk, a hátsó szolgál a max. 15,4″-os notebookunk és max. 10″-os tabletünk fogadására, míg az előrébb helyezkedő cipzár az előlap lenyitását teszi lehetővé, amely a fotós felszerelésünkhöz való hozzáférést biztosítja.

Érdekes, hogy míg a fotós felszerelés cipzár húzókáit úgy alakították ki, hogy azokat kis méretű (külön beszerzendő) lakattal lezárhassuk, a notebook és tablet tartó rekesznél erre nincs lehetőségünk.

A fotós felszerelésünkhöz tehát csak az előlap lenyitását követően férünk hozzá. A kis méret ellenére a sok rekesznek köszönhetően jól szervezhető a belső tér, s bár a gyártó elsődlegesen tükör nélküli, tehát kisebb gépekhez ajánlja, gond nélkül elfér benne DSLR-is, akár 70-200mm-es telezoommal is, plusz további objektívek, kiegészítők. Az előlap belső felén egyébként két nagy rekeszt alakítottak ki, szintén cipzárral. Ide vékonyabb kiegészítők helyezhetők. A fejlesztők arra is ügyeltek, hogy ezek a belső cipzár húzókák nehogy kárt okozzanak az objektívek elülső lencséjében, így a húzókákat egy kis tokba helyezhetjük, elrejtve így a fém részeket.