Már elindult a jelentkezés a 2018-as Sony World Photography Awards-ra. A fotóversenyre ingyenesen lehet nevezni a www.worldphoto.org weboldalon.

Újdonságokkal várja a jelentkezőket a 11. évfordulóját ünneplő Sony World Photography Awards fotópályázat. A professzionális versenyre már “Kreatív” és “Felfedezés” kategóriákban is lehet nevezni, a nyertesek előtt pedig új támogatási lehetőségek nyílnak meg a jövőbeni projektjeik finanszírozásához.

Az újonnan meghírdetett kategóriákban a szakmai zsűri különös figyelmet fordít a fényképek eredetiségére, értékelik a kísérletezést és a fantáziát, valamint remélik, hogy olyan értékeket fedezhetnek fel, amelyek máskülönben rejtve maradnának a közönség előtt.  A művészi megvalósítás, a makulátlanság és technikai tudás továbbra is a legfontosabb tényezők a fotópályázat többi kategóriájában is.

Miért érdemes megpróbálni?

Az Év Fotósa elismerésnek köszönhetően olyan mértékű figyelem övezi a munkámat, amiről álmodni sem mertem volna ezelőtt. Számos új lehetőség nyílt meg előttem, és az legalább olyan fontos, hogy a díj elnyerése ösztönzött arra, folytassam tovább a személyes projektjeimet” – mondta a díj elnyeréséről a 2017-es Sony World Photography Awards nyertese, Frederik Buyckx.

A teljes kategória lista és a pontos leírások elérhetőek a www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards weboldalon.

Forrás: fotoapparat.hu; fotoshirek.hu