A Canon PowerShot G9 X Mark II továbbra is kompakt kivitelben készül és akár 8,2 fps-os sorozatfelvételre is képes. 1.0 formátumú, 20,1 megapixeles képfelbontású szenzor, illetve a Canon DIGIC 7-es képfeldolgozó processzor gondoskodik az élmények tökéletes megörökítéséről.

A Mark II-es modell is követi a G9 X minimalista dizájnját, tömege csupán 206 gramm, akár zsebben is kényelmesen hordozható, kezelése pedig a hátoldalon lévő LCD érintőképernyőn keresztül nagyon egyszerű, a záridőt, a rekeszt és a zoomot pedig kényelmesen lehet állítani személyre szabható objektívvezérlő tárcsával.

Mik a PowerShot G9 X Mark II típus főbb jellemzői?

A DIGIC 7 processzornak és az új CMOS szenzornak köszönhetően jobb képminőséget kínál még gyenge fényviszonyok között is. Fejlett képstabilizátora lehetővé teszi, hogy akkor is éles képeket készítsen, ha nincs mód stabilan kézben tartani a fényképezőgépet.

0,14 másodperc alatt fókuszál, és másodpercenként 8,2 képkockát tud készíteni, így tökéletesen alkalmas a pillanatképek megörökítésére. A 28 mm-es nagylátószögű objektív és a háromszoros optikai zoommal a Mark II alkalmas a tájképektől egészen a portréfotózásig.

Az új képérzékelő szenzor a kevés fénynél készülő fotókon is kisebb képzajt eredményez, megnövelt dinamikatartományának köszönhetően pedig éjjel-nappal tökéletesen működik.

A nagy, f/2.0 fényerejű objektív nagyobb szabadságot biztosít a fotósnak, így alacsonyabb ISO-értékekkel és rövidebb záridővel is nyugodtan lehet kísérletezni, valamint látványos, elmosódott hátterű fotók készülhetnek. Látványos lehetőség, hogy az új Auto ND filter (neutrál denzitás szűrő) használatával mesterségesen korlátozni lehet a képérzékelő szenzorra jutó fény mennyiségét, így hosszabb záridő használata is lehetséges a kép túlexponálása nélkül.

A DIGIC 7 processzor a full-HD felbontású videó rögzítésekor is kiemelkedő teljesítményt nyújt, illetve már beépített time lapse funkciót is kínál egy sor egyéb kreatív mód mellett.

Wifin és Bluetoothon át is kommunikál, egyszerűen össze lehet párosítani mobil eszközzel, tudása pedig Bluetooth-támogatással bővült. ermészetesen lehetőség van az okostelefonról való távexponálásra is, az USB-n keresztüli töltés pedig utazás során praktikus.

Forrás: fotoapparat.hu; fotovilag.hu; képek: fotovilag.hu